Home » Blog » Wat is rubberbase en gel in a bottle

Wat is rubberbase en gel in a bottle

 

1.Bij sommige merken heeft rubberbase ook een andere naam.

Maar het is een verzamelnaam van een dikkere base coat gellak. Een  verbeterde versie met een zeer sterke hechting. Het is een flexibele gel in een flesje met een hoop extra mogelijkheden. En bij sommige merken wordt het ook wel BIAB (buildergel in a bottle) genoemd.

 

2.De rubberbase zorgt ervoor dat oneffenheden op de natuurlijke nagel worden opgevuld. Dit wordt aangeraden bij zachte of dunne breekbare nagels. Hierdoor blijft de kleur gellak beter zitten. Het is wel belangrijk dat je de goede techniek gebruikt eerst een dun laagje inpoetsen en dan uitharden 60 seconden. En dan nogmaals een wat dikkere laag aanbrengen en nog een keer goed uitharden.

 

3.Met rubberbase kun je ook een korte verlenging en of een beetje bolling maken op een natuurlijke nagel als je deze technieken beheerst. Hierdoor is het zelfs inzetbaar bij een nagelbijtnagel wel met een beetje geduld natuurlijk. Of een versteviging van de korte natuurlijke nagel de shortie. Ik zou je wel aanraden om hier een workshop/training voor te doen zodat je het optimale eruit kan halen.

 

4.De rubberbase is altijd in een clear verkrijgbaar maar ook in nude of roze tinten wat een mooie natuurlijke uitstraling geeft. En zelfs met een subtiel glittertje er zijn ook merken die een milky white versie hebben waar je een babyboom mee kan maken. Rubberbase is net als gellak afweekbaar met aceton.

 

5.Rubberbase kan ook gebruikt worden bij kunstnagelbehandelingen voor een betere  hechting. Bij polyacrylgel vervang je de basecoat voor een rubberbase laag.

Ook bij gel breng je dan eerst rubberbase aan. En zelfs onder acryl kun je rubberbase aanbrengen voor de betere hechting maar dan wel even de plaklaag verwijderen.

 

6.En ten slotte Rubberbase plakt heel goed! Handig voor aanbrengen van steentjes, glitter, pigment.

 

 

 


«   »