5 belangrijke dingen die je moet weten over gellak.

Gepubliceerd op 15 maart 2021 om 09:11

 

5 belangrijke dingen die je moet weten over gellak.

 

1. Een vraag die mij heel vaak gesteld wordt, mijn gellak is zeker te goedkoop het blijft maar een paar dagen zitten. Het zit hem niet in de prijs van de gellak maar het is een hele behandeling en die wordt vaak niet zorgvuldig genoeg uitgevoerd. Natuurlijke nagels zijn van zichzelf vet dus als de voorbereiding voor het lakken niet goed gebeurt laat de gellak al heel snel los.

 

2. Je denkt dan misschien dat een primer de oplossing is, een primer helpt niet als je de nagel niet goed voorbereid. En is ook heel chemische een gellak behandeling moet zo vriendelijk mogelijk zijn voor de natuurlijke nagels. Als je de gellak weer verwijderd mag de natuurlijke nagel geen schade hebben opgelopen.

 

3. Als je dan gaat lakken is de uitharding heel belangrijk, je kijkt op je flesje en daar staat dan bijvoorbeeld op 30 seconden in de lamp. Helaas vermeldt de fabrikant er niet bij in welke lamp dat toepasbaar is. Want er zijn heel veel verschillende lampen. Als de gellak niet goed uitgehard is laat deze ook weer na een paar dagen los.

 

4. Het uithardingsproces in de lamp wordt ook beïnvloed als je de gellak er te dik op zet of bij donkere kleuren. Het probleem is hierbij dat je er niets van merkt als je aan het lakken bent lijkt deze droog en plakken doet het altijd dat is een gel eigenschap. Na een paar dagen gaat gellak dan loslaten.

 

 

5. Gellak is een prachtig product en ontwikkeld om je nagels van een mooie kleur te voorzien. Die er wel 3 weken op blijft zitten dat gaat met nagellak niet lukken.  Maar het is niet de oplossing voor dunne, brekende, buigende nagels. Daarvoor zijn andere behandelingen nodig en dan heeft de ontwikkeling in de nagelindustrie niet stil gestaan. En is er rubberbase op de markt gekomen de 2.0 gellak zeg maar. Maar ook dit is weer een behandeling en moet je goed weten hoe je dit product gebruikt om daar optimaal plezier van te hebben.

 

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.